Cégek és Non-profit szervezetek

LEAN konzultáció

LEAN konzultáció

A LEAN konzultáció és gembázás. A LEAN szellemében történő megfigyelés annak a „helynek” megragadása, ahol valódi értékteremtés zajlik. Ez nem csak egy módszer, hanem egy szemléletmód, mely sok szervezet és cég működését segíti új megvilágításba helyezni. A LEAN szemlélet által meghatározzuk a szervezetben a veszteségeket, megtanuljuk a működés és folyamatok folyamatos fejlesztését valamint standardizálását, az értékteremtő tevékenységek pontos meghatározását.

Folyamatjavítás

A szervezetek működésének hatékonyságát és eredményességét növeli ez a projekt, melyben egy-egy folyamatot lépésenként elemzünk a LEAN eszközrendszerével és azt a folyamatban résztvevők bevonásával átalakítjuk, megreformáljuk. A folyamatjavítás fontos eleme a változásmenedzsment. Az emberi természet része, hogy fél a változástól, és nehezen módosítja meg a megszokott sémákat, működési eljárásokat. Ezért kiemelten fontos, hogy a folyamatjavítás kialakításában, tervezésében és kivitelezésében is aktív és támogató módon vegyenek részt a szervezet érintett tagjai. Csapatunk nem csak a változtatást segíti és kíséri végig, hanem a megjavított folyamat eredményességét is méri.

Folyamatjavítás
Szervezetfejlesztés

Szervezetfejlesztés

Egy szervezet sohasem statikus, állandó, hanem folyamatos változásban van. Egyik lehetőség, hogy ezt a változást rábízzuk a véletlenre. Ha azonban megtanuljuk ezt a változást befolyásolni, menedzselni, valamint a szervezet hatékonyságát és kultúráját is aktívan és tudatosan fejleszteni, egészségesebb és sikeresebb közösséget formálunk. Szervezetfejlesztési programunk ezt a tudatos formálást segíti.

Stratégiai tervezés

A sikeres és kiszámítható működés előfeltétele az alapos tervezés. Csapatunk segít pontosítani a távlati és köztes célokat, mérföldköveket. A jó tervezés lényege meghatározni, hogy mit és HOGYAN szeretnénk elérni, ehhez arra is szükség van, hogy mit vagyok hajlandó elengedni. A célok megfogalmazását követően azok eléréséhez szükséges erőforrásokat is meghatározzuk, és felállítunk egy ütemtervet.

Stratégiai tervezés
Logisztikai tanácsadás

Logisztikai tanácsadás

Szakembereink segítségével segítjük a logisztikai tevékenységek megtervezését és a vevői igényekhez igazítását. Informatikai rendszerek, szoftverek és új eszközök bevezetésében segítünk. Legyen szó raktárkezelő rendszerről (WMS), vagy fuvarozást támogató szoftverekről. A raktárak működésében elengedhetetlen az anyagáramlás és tárolás optimalizálása, korszerű technológiákkal történő támogatása, készletszintek alapos tervezése. Raktár- és logisztikai központ generál tervezését is vállaljuk.