Történetünk

Az Operis Kft. 1996. január 1-i nappal alakult, és kezdte meg tevékenységét.

Jelentősebb munkáink közül említésre méltó Budapesten a Hévízi úti 125 lakásos lakópark asztalos munkái, a Jászberényi úti FRAMA Papírgyár asztalos munkái, valamint az Istenhegyi úton álló, a Keresztény Iskolatestvérek Katolikus Szerzetesrend tulajdonában lévő, ötszintes Osztrák-Magyar Európaiskola külső-belső asztalos és belsőépítészeti munkái.

A 2000-es évek elején kezdtünk gipszzsaluban dermesztett, különféle vasbetonszerkezeteket gyártani: főként födémeket, húzottfokú lépcsőket, teljes családi házat is készíteni. Az egyre zsugorodó építőipari kivitelezés iránti kereslet a magyar építőipart szinte megbénította.

Ennek következtében 2006-tól cégünk a kivitelezést inkább megszüntette és a továbbiakban csak építészeti tervezéssel foglalkozott.

A Kft. jelenlegi egyik tulajdonosa és építésze, Varga Júlia, 2007-től három éven keresztül a híres francia építész, Rudy Ricciotti építészirodájában dolgozott tervezőként. Részben az Operis Kft.-n keresztül vett részt az iroda tervezési munkáiban (Unterlinden múzeum bővítése, Colmar, Franciaország; MUCEM Európa és a Földközi-tenger vidéke Civilizációjának Múzeuma, Marseille, Franciaország; ITER (Nemzetközi Thermonukleáris Kísérleti Reaktor) székháza, Cadarache, Franciaország ITER nemzetközi iskolája, Manosque, Franciaország)

Hazai tervezési munkáinkról részletesebben honlapunkon tájékozódhat a Tisztelt Érdeklődő.

Cégünk átalakulásával a tevékenységi körünket is kibővítettük a tagok széleskörű szakmai tapasztalataira és kapcsolatrendszereire építve. Az építészet mellett megjelent a faház és fatermékek kereskedelme, valamint a tanácsadás is.